1 Ekim 2013 Salı

Sınıfa geometri tahtası gelir

Belki sınıfa bir gün geometri tahtası gelir, Reyhan Cadısı değişir,  eskilerden sıyrılır özgür olur, gülümse...

Milli Eğitim Bakanlığı orta okullarda yenilenen programla matematik derslerinde problem çözme, akıl yürütme, tahminde bulunma, desen arama gibi becerilerin büyük önem kazandığını söylemiş ve somut modeller olarak kesir takımları, tangram, geometri tahtası, onluk sistem blokları, birim küpler gibi fiziksel materyaller kullanılmasını istemiş. Daha yeni öğrendim ben. Ayıp benim ayıbım tabii. 

Şimdi bilmeyenler için açıklayayım; aşağıda görmüş olduğunuz oyuncağın-aletin adı geometri tahtasıdır. Montessori araçlarında da var böyle lastikle şekil yapmaca. Hemen-sağ olsun- geometri tahtasını matematik öğretmenimizden aldım, kavram merkezimize yerleştirdim. Ve sessizce izlemeye başladım olacakları. Açıkçası 5 yaş bebelerinden pek bir beklentim yoktu. Ayıp benim ayıbım tabii.






Sakın benim gibi şekildekinin yıldız olduğunu düşünmeyin; kartanesiymiş!


Çünkü normal sistemle düzleşen mantığım çocuklarımın da benim gibi geometri tahtasında kare-üçgen-daire bilemedin beşgen yapmalarını bekliyor. Çocuklarım bildiğin kompozisyon oluşturuyorlar ayol!! Ayıp benim ayıbım tabii...

Belki sınıfa bir gün geometri tahtası gelir, Reyhan Cadısı değişir,  eskilerden sıyrılır özgür olur, gülümse...
İmza: Her gün öğrenmeyi öğrenen öğretmen


9 yorum:

  1. kırtasiyeci arkadaşlarımdan bu setleri öğrendiğimde "iyi de bunları biz ana sınıfında da kullanırız ki." demiştim, çocukların da çok ilgisini çekiyor. onun dışında, kesir ölçekleriyle, geometrik şekilleri de kullanıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birden çok yüklenmeyeyim istedim matematik öğretmenine, onlarda da gözüm var zira :)

      Sil
  2. Severek takip ediyorum.Reyhan Öğretmeni:))

    YanıtlaSil
  3. Keyifle izliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. görünce tahtaları çok kıskandım. hemen hizmetliyle birlikte çivileri aldık elimize bizde yaptık. paylaştığınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Reyhan Cadısı derler ki;