18 Ekim 2012 Perşembe

Minik Yıldızlar Sınıfı RENGARENK!

Ben şanslı biriyimdir, hep söyler çevremdekiler.
Bir yıl önce açılan yepyeni bir okulda, neredeyse ceza gibi bir sınıfta göreve başlayan ben,
şimdi bakın nerede çalışıyorum!!!

Demek ki sona kalan hep dona kalmaz-mış...
Böyle mutlu mutlu mutlu renk cümbüşünü seyretmelere doyamaz-mış...
Demek ki şans hakikaten hep benden yanay-mış...

Peki nasıl oldu da, bu oldu?
Sadece Ankaralı Emziren Anneler Grubu'na "bu sınıfla çocuklarımın karşısına çıkmaya utanıyorum" diye bir yazı gönderdim. Anında Nihan, Banu, Elif, Deniz, Funda, Yonca, Fatoş, Quality, Sonay Annelerden ses geldi!(Unuttuklarım varsa lütfen affetsinler...)  Sadece kendi çocuğuna değil, tüm çocuklara karşı kalbi iyilikle atan bu duyarlı anneler oyuncak gönderdiler, oyuncak gönderdiler, oyuncak gönderdiler, ama en çok moral gönderdiler!

Sonra bu gruptan Nihan, yazımı üyesi olduğu başka bir grupta paylaşmış.. Oradan da, taaa Bodrum'dan güzel insan Pınar bana, sınıfıma, hatta diğer sınıflara, tüm çocuklara ses ve renk verecek 2 kamyon anaokulu malzemesi gönderdi! Anlattığım her kişinin "İyi yere dükkan açmışsın, çok şanslısın!" dediği bu güzide insan, bunların hepsini babacığının hayrına "çocuklar mutlu olsun" diye yapmıştı. Telefondaki pozitif ve hep tepedeki enerjisiyle, "senin hep yanındayım" gibi sımsıcak ifadeleriyle, candanlığıyla, hassasiyetiyle, cömertliğiyle, çabukluğuyla bu yaşımda, görmediğim ama çok sevdiğim, ve sanki hep tanıdığım bir arkadaşım oldu canım Pınar.

Bu sayede yepyeni insanlar tanıdım, sevdim, değer verdim, değer gördüm ve çok çok mutlu oldum.
Evet hala eksiklerimiz var, ama eksiklerimden çok daha fazla umudum var.
Şuraya bir bakar mısınız; Minik Yıldızlar Sınıfı rengarenk!
















22 yorum:

  1. sınıfın çok güzel olmuş keşke oğlumda bu sınıfta okusaydı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, oğluşunuza layık gördüğünüze göre gerçekten iyi görünüyoruz :)

      Sil
  2. Ne güzel bir sınıf olmuş. Emeği geçeenlerin ellerin e sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel olmuş

      hala birşeyler yollayabilir miyiz?

      Sil
    2. Yağızlahayat çok teşekkür ederim...

      Sil
    3. Deniz, evet hala bir şeyler- çok şeyler gönderebilirsiniz. Sen elini verirsen ben kolunu kaparım ona göre :)

      Sil
  3. Sınıfımız çok güzel olmuş gerçekten.Bende ilk defa buradan görüyorum.Başta siz değerli öğretmenimize ve bu işte emeği geçen tüm yardımsever arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum.Herkesin emeğine ve ellerine sağlık.Bizde çok şanslıyız iyiki kızım sizin sınıfınızda mutluyuz ve umutluyuz...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz ağlayan güzelin annesi...

      Sil
  4. Reyhancim gozlerim doldu okurken cok ama cok mutlu oldummmm... Gelip gordugum o bos sinifla hic alakasi yok... keske herkese yardim edebilsek ve ihtiyaci olanlara ulasabilsek.....
    emegin icin sana cok tesekkurler....
    Elif (ankarali emziren anneler)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yanıtını okurken neredeyse ağlayacaktım Elif; sen gördün işte, Allah'ım tam vurgun yemiş suskunlar sınıfıydı. Renksiz, kişiliksiz ve en önemlisi hayalsiz-umutsuz. Burada yarın yok diye avaz avaz bağıran!

      Bir şeyi çok isteyeceksin, yapışacaksın, ve Allah iyilerle karşılaştırsın diyeceksin. Ama sessiz kalınınca bilinemiyor işte. Sizler hep dualarımdasınız...

      Sil
  5. İyilikler bu dünyanın nimeti....Çocuklar bu dünyanın nimeti...Ögretmenlik dünyanın en önemli mesleği....Allahın izni ile ve yardımları ile eğer elimden gelen elimdeki nimetleri paylaşama gücümüz varsa yapmak dünyadaki cennette bir iskemle sahibiyim demektir kiiiiii.....o da bana yeterde artar...YÜREĞİM O KADAR SEVİNÇLİ Kİ....MİNİKLERİ VE SENİ ÇOK ÖPÜYORUM REYHAN ÖĞRETMENİM...BAYRAM İÇİN SÜRPRİZ YAPABİLMEM İÇİN DUA EDİN...Sevgilerimle...Bodrumdan PINAR:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senden her an her şeye hazırlıklıyım iyilik perisi, yaparsın sen evelallah!

      Sil
  6. Cok guzel olmus, bayildim. Corbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı Banu, olmaz mı... Kalkıp teee nerelerden geldin bir de sen, olmaz mı...

      Sil
  7. Bulunduğum yerde de okullar içler acısı.İlçe merkezinde bir okula gidiyor oğlum ama sınıflarında çok eksik var.Keşke bizimde böyle sınıfımız olsaydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veliler olarak sınıfınıza destek çıkmalısınız öğretmenim. Umarım sizin gibi düşünen, ikna olabilen, yavrusu için doğruyu tercih edebilen velilerle bir aradasınızdır.

      Sil
  8. Harika bir sınıf olmş.Ben hep imkansızlar okulunda çalıştığım için böyle şirin bir sınıf göremedim henüzz.Emeğinize sağlık.Başarılar ve mutluluklar sizinle olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim; inşallah yakında daha da iyi olacak :)

      Sil
  9. Reyhancığım şu an en ihtiyacınız olan sınıf materyalini yazar mısın?teşekkürler.
    Bodrumlu Pınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle sorularda ben tıkanırım, paniklerim, en son okuduğum kitabı sorduklarındaki gibi aynı :)))

      Mesela sulu boya yapamıyoruz. Hani şu dökülmeyen su kapları var ya, onlardan olsaydı mesela ne güzel olurdu. (Suları döküldükçe çocukların gözlerine dolan o ezikliği görmek istemiyorum ben ondan)

      Çokça sevgiler güzel insan çiçeği...

      Sil
  10. sınıfının daha da güzel olacağından eminim. Çalışmalarının karşılığını almana çok sevindim.Senin gibi öğretmenlerin artması ve bizim afacanada denk gelmesi temennimdir inşallah.Tanıdığım tüm anasınıfı öğretmenlerine seni anlatıyorum farkındalık yaratmak için ama hiç kıpırtı göremiyorum malesef...ha bi de yardımsever dostlarımız matematik gibi önemli dersin soyuttan somuta çevirebilmesi, daha kolay öğrenebilmsi için gerekli olan PROJEKSİYONu bağışlamazlar mı? :))) ne güzel olurdu demi!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel olurdu Emine'cim, ama sırayla :)) Önce biz. Projeksiyon için de uğraşıyoruz ama ne yazık ki sokak hep boştu...

      Sana da uyguladığım yöntemi söyliyeyim(Belki sizin orada işe yarar): Devletin verdiği akıllı tahtalar sınıflara takıldıkça, sınıflarda var olan projeksiyonlar İlçe Milli Eğitimlere gönderiliyor. Oradan hangi idare iyiyse hop alıveriyor kendi okuluna. Bizim idare yapamadı, araya hatırı epey tartılır veli koyduk o da yapamadı :((( Bekliyoruz anlayacağın.

      Sil

Reyhan Cadısı derler ki;