17 Haziran 2013 Pazartesi

Düzenli çocuk kantine gidişinden bellidir canım!

Benim çakma Montessori sınıfımı gören arkadaşlarım önce şaşırır, sonra "bir sınıf nasıl bu kadar düzenli olabilir-olabiliyor ki" diye sorarlar. İnanmak istemezler 21 öğrencinin sınıftaki eşyaları-nı yerli yerine koyduklarına. Evet itiraf ediyorum bütün düzenli çocuklar bana geliyor. Kan çekermiş misali ben de düzenli olanları çekiyorum :) Bu da ispatı:

Efendim şimdi, haftalık olağan kantin alışverişini yapmak üzere yola çıkan Minik Yıldızlar, zaman ayarlamasını iyi yapamayan öğretmenleri yüzünden tam koridor kapısından çıkacakken okul zili çalar! Büyük balıkların arasında yem olacakları korkusuyla kendilerini durduran öğretmenleri "İçeri giriş zili çalana kadar oyun oynayabiliriz" deyince, ellerindeki cüzdanları duvar kenarına bırakıp gelirler. Yönerge yok, bir şey yok işte sonuç!




14 Haziran 2013 Cuma

Gökyüzünde ayı var!


Bahçedeyiz, Tuna'cım yanıma geliyor, bulutları gösteriyor:
"Öğretmenim, bak ayı var gökyüzünde!" diyor.
Bakıyorum evet, gökyüzünde kocaman bir ayı var!
Sizce de öyle değil mi?


6 Haziran 2013 Perşembe

ANNE-ÇOCUK PARTİSİ

Anneler, babalar yavrularının okulda ne yaptıklarını çok merak ederler. Öğretmenler eve bülten gönderse de , bazı çocuklar anlatsa da, bazı çocukların ağzından kerpetenle laf alınsa da "neler yapıyorlar acaba" sorusunun cevabı tam olarak alınamıyormuş, öyle diyor sevgili anneler-babalar.

Hah, işte tam bu noktada dönem sonlarında yaptığımız Anne-Çocuk Partisi bu merakı gidermiş oluyor. Anneler bir tam günü okulda çocuklarıyla beraber etkinlik yaparak geçiriyorlar. Etkinlik dediysek öyle bildiğinizden değil;  enerjik annelere yakışacak şekilde enerjik ekinlikler elbette :))

Daha  fazla söze boğmadan buyuralım lütfen hep beraber Anne-Çocuk Partimize!

Mumya Oyunu: Herkes çocuğunu tuvalet kağıdıyla mumyaya çevirsin bir, iki, üç!
Mumya olmaktan sıkılınca, mumyalar parçalansın, şen kahkahalar ve tozlar havada uçuşsun!



UZAY ROKETİ: Bir hareketli, bir dinlendirici etkinlik kuralından yola çıkarsak sırada dinlendirici bir sanat etkinliğimiz var. Evvet büyük ve minik yıldızlar ellerindeki mutfak havlusu rulolarını uzay roketine dönüştürecekler geri sayım başlasıııın 10, 9, 8, 7...









PUDİNG YEME-YEDİRME YARIŞMASI: Eeee demiştik burası eğlence Dünyası; yemek bile yiyeceksek oyunla yiyoruz. Ooooh herkese afiyetler olsun, yarasın!



  

  

ÇUVAL YARIŞI: Hareketlenme zamanı. Büyük ve minik yıldızlar karşı karşıya. Kazanan tabii ki Minik Yıldızlar!



 

SU TAŞIMA OYUNU: Bu yaşta, antrenmanlı değilken üstelik öyle zıp zıplamak kolay değil, hem oynayalım hem dinlenelim hem ıslanalım oyununda sıra bu sefer de :) Öndeki kovada bulunan suyu havluyla elden ele arkadaki kovaya taşıyacaklar!


KARTOPU OYUNU: Kullanılmış kağıtlar hemencecik buruşturuverilir. Hop çocuklar bir tarafa, anneler bir tarafa veee kartopu bitene kadar atış serbest, başlayııın!


BALON ŞİŞİRME-PATLATMA: "Şişir, dur, şişir, dur, şişir, şişir, dur, şişir..." komutlarıyla sonunda şişirilebilen balonlar şimdi de patlatılıyor, kaçın! En çok eğlenen anneler :))



Ve veda... Bu güzelliği çocuklarına yaşatan, onlar için yapmayacağı şey olmayan güzel annelerimize öpücüklü teşekkür, hem de kucakta!

HANİMİŞ: Büyük Yıldızlar iyi ki varsınız, sizinle gurur duyuyorum
ve hep çocuklarınız-yarınlarımız için parlayacağınızı biliyorum...